2017 első 3×3 VB kupafordulója Nantesben lesz

2017 első 3×3 VB kupafordulója Nantesben lesz

Kínában, Guangzhou városában, a FIBA 3×3 világbajnoki kupamérkőzésen idén október közepén, a SunSports képviseletében Jianjun Xu, a helyi sport irodától Jianting Huang, továbbá a FIBA elnöke Hamane Niang, és Franciaország (2017 CEO) képviseletében Essar Gabriel, illetve Richard Billant (FFBB), ünnepélyesen jelképesen átadták a franciáknak a jövő évi világbajnokság rendezési jogát.

A sorrendben negyedik, 2017-es 3×3 világbajnokság bevezető fordulójára ezek szerint a franciaországi Nantesben kerül sor 2017. június 17-21. között.”Bízunk abban, hogy Franciaország nak fantasztikus és emlékezetes világbajnoki fordulót sikerül jövőre rendeznie” – mondta a rendezvény igazgatójának kinevezett Essar Gabriel és hozzátette: „ezzel pedig nemcsak a 3×3 sportot, hanem városunkat Nantest is sikerül népszerűsítenünk és szépségeit megmutatnunk a világnak.” Az ünnepségen a francia forduló logóját, egy elefántot is bemutatott, amely egyben a várost is jelképezi. Utalva arra, a város szigetén álló 12 méter magas elefántra, amely az egykori hajógyárra emlékeztet.

A rendezvényen a FIBA képviselője egy névváltozást is bejelentett: a FIBA 3×3 VB általános megnevezés helyett ezután a világverseny hivatalos elnevezése: FIBA 3×3 Világbajnokság 2017 lesz.