2017 tíz legsikeresebb 3×3 férfijátékosa

2017 tíz legsikeresebb 3×3 férfijátékosa

A FIBA ma közzétette azt a tízes listát, amely azoknak a férfi 3×3 játékosoknak a nevét és legjellemzőbb adatait tartalmazza, akiket a szövetség szakértői a 2017-es szezonban a leginkább meghatározó és legsikeresebb játékosoknak választottak. A mai férfi top10 lista után holnap a női játékosok legjobbjainak felsorolása következik, majd befejezésül az év legjobb csapatainak raglistája.

Íme 2017 tíz legsikeresebb 3×3 férfijátékosa:

Dusan Domovic Bulut 32 éves, a Novi Sad Al Wahda (EAE) színeiben játszó szerb 3×3 válogatott vezéregyénisége. Csapatával elért idei legkiemelkedőbb eredményei: 1 Világkupa és 2 World Tour Masters győzelem. Személyes sikere a prágai Masters torna: MVP-je. Lábsérülése miatt számára nem sikerült tökéletesen a 2017-es játékév, hiszen amiatt fel kellett adja a tavalyi első helyét a világranglistán, de eredményei így, a 3. hely birtokosaként is több mint figyelemreméltók.

Bogdan Dragovic (27 éves), a szerb Zemum Master tagja. Csapata idén megnyerte a World Tourt, Dragovic pedig a World Tour Final MVP-je lett. A világranglista 6. helyét foglalja el.

A 25 éves Dulguun Enkhbat a mongol nemzeti válogatott, és az Ulaanbaatar MGL csapatának a játékosa.  Idén megnyerték az Ázsia Kupát, személyes sikere az Ázsia Kupa MVP-címének elnyerése volt. A világranglistán az 53. helyre sorolták.

Simon Finzgar a szlovén Piran csapatának és a nemzeti válogatottnak a 37 éves játékosa. Csapatával idén megnyerte a Chengdu Masterst és az Európa Bajnokságon ezüstérmes lett. Finzgar egyéni eredménye: Chengduban MVP lett. A világranglista 13. helyén áll.

Jesper Jobse (Amsterdam PM Inox játékosa és a holland válogatott tagja. A 33 éves játékos a világranglista 39. helyét foglalja el. Nemzeti válogatottjukkal a FIBA 3×3 VB ezüstérmét sikerült megnyerniük.

Natan Jurkovitz a svájci illetőségű Lausanne csapatának a fiatal, 22 éves játékosa, a nemzeti válogatott tagja. A világranglistán jelenleg a 83. helyen áll. Idén ő volt a svájci válogatott vezető egyénisége és oroszlánrésze van abban, hogy csapata eljutott a World Tour Finalig.

Karlis Lasmanis a lett Riga csapatának és országa 3×3 válogatottjának a 23 éves játékosa. A felnőtt világranglistán a 21. helyre sorolták, az U23-ast vezeti.  2017-ben csapatával megnyerte a FIBA 3×3 Európa Kupát.

Dejan Majstorovic a Novi Sad Al Wahda (UAE) 29 éves játékosa és a szerb nemzeti válogatott tagja. Csapatával világkupa- és héromszoros World Tour Masters győztes. Majstorovis a Világkupán, Utsunomiyaban és a Lausanne Maters tornán MVP lett. A világranglista vezető helyén áll.

Vincent Peeters az U18-as belga válogatott 18 éves tagja. Csapatával megnyerte az U18 Világbajnokságot és a korosztályos Európa Kupát. Peeters Az U18 EK MVP-je lett, az U18 Világkupa fordulón és a Világbajnokságon Dunk Contest Gold Medalt nyert. A világranglista 824. helyén áll.

Stefan Stojacic a szerb Liman csapatának a játékosa. Idén megnyerték a Debrecen-, és a Mexico City Masterst, Debrecenben Stojacic MVP címet nyert el csakúgy, mint a World Tour Regular Seasonon. A 28 éves játékos a világranglista előkelő 4. helyét foglalja el.