2023-ban Lublin fogadja az U23 VB-t

2023-ban Lublin fogadja az U23 VB-t

A FIBA legfrissebb híre szerint a 2023-as U23-as 3×3 Világbajnokságot a lengyelországi Lublinban rendezik. A hírt a nemzetközi szövetség és a Lengyel Kosárlabda Szövetség tegnapi közös sajtótájékoztatóján jelentette be.

Az U23-as VB-t a sportág történetében negyedik alkalommal fogják megrendezni. A közös tájékoztatón Andreas Zagklis a FIBA főtitkára többek között elmondta: „nagy örömünkre szolgál, hogy olyan országban rendezhetjük a következő U23-as 3×3 VB-t, amelynek csapata az utóbbi néhány évben óriási fejlődést mutatott. Ezt bizonyítja a lengyel férfiválogatott 2019-es bronzérme a FIBA 3×3 Európa-kupán, továbbá a 2020-as olimpiai szereplésük. Női válogatottjuk sem maradt el fejlődésben a férfiak teljesítményétől. Ők bronzérmesek lettek az idei FIBA 3×3 Women Serie’s körversenyen. Az U23-asoknál a nők az előző bajnokságon bronzot, a férfiak aranyat nyertek. Ezeknek a szép eredményeknek is köszönhető, hogy a 3×3-as kosárlabda évről-évre népszerűbb lesz Lengyelországban, így itt az ideje, hogy komoly, nemzetközi verseny helyínévé váljon az ország egyik nagyvárosa, amely a rendezvény idején történetesen Európa ifjúsági fővárosa címet is viseli majd”- állapította meg a főtitkár.

Arra való tekintettel, hogy az U23-as VB-t évente rendezik meg, jövőre, a 2022-es, sorrendben harmadik verseny valamely más városban rendezik meg. Annak pontos megjelölésére egy későbbi időpontban kerülhet majd sor.