Egy győzelem, egy vereség mindkét magyar csapat mérlege

Egy győzelem, egy vereség mindkét magyar csapat mérlege

Bukarestben véget ért a FIBA 3×3 Europe Cup 2018 mai, első versenynapja. Mindkét magyar csapat, a lányok és a férfiak is pályára léptek, 2-2 mérkőzést játszottak, mégpedig változó szerencsével.
A versenyt a női csapatok kezdték. A magyar lányok a nap második mérkőzésének résztvevőjeként léptek pályára, Belgiummal játszottak. Sajnos, a Medgyessy Dóra, Ruják Nóra, Süle Krisztina és Szabó Petra összeállítású csapat, bár derekasan küzdött ellenfelével, mégis egy pont hátránnyal fejezte be a mérkőzést. A végeredmény 17:16 lett a belgák javára. A második mérkőzést viszont a magyar lányok megnyerték: az olaszokat 13:12-re sikerült legyőzniük.

A férfiaknál erős kezdőmérkőzésre számíthatott a bukaresti közönség. Szerbia játszott Bosznia-Hercegovinával. A szerb csapat nagyarányú győzelmet aratott, 20:10-re legyőzték a bosnyákokat. A verseny második mérkőzésének itt is magyar csapat (Ivosev Tamás, Demeter Attila, Mohácsi Máté és Horváth Ákos) volt az egyik résztvevője, akárcsak a lányoknál. A magyar férfiválogatott Lettországgal csapott össze. Sajnos ők is vereséget szenvedtek, ráadásul meglehetősen nagy pontkülönbséggel. A mérkőzés végeredménye 22:11 volt a lettek javára. Románia ellen azonban szépítettek a magyar férfiak: 19:14-re legyőzték a házigazdák csapatát, így továbbjutottak a legjobb 8 közé!

Holnap tovább folytatódnak a csoportmérkőzések. A B és D csoport csapatai mérik össze erejüket a továbbjutás érdekében.

Az alábbi videó a verseny első napján játszott, Lettország – Magyarország mérkőzésről készült.