A csapatösszeállításon töprengenek az amerikai szakvezetők

A csapatösszeállításon töprengenek az amerikai szakvezetők

Korábbi években, mintha átok ült volna az USA 3×3 csapatának nemzetközi versenyeken való szereplésén, ám ez a tendencia tavaly szerencsés fordulatot vett. Elmaradtak a korai kiesések és a szurkolószomorító elvesztett mérkőzések. A tavalyi, 2019-es 3×3 szezon igazán szerencsésen alakult az amerikaiaknak és annak eredményeit látva kijelenthető, az idei Tokiói Olimpián éremesélyesek is lehetnek, akár még az aranyat is hazavihetik.

Ehhez persze előbb még szükségük lesz a Bengaluruban tartandó olimpiai selejtezőn való kiváló szereplésükre március 18-22-én. A biztos siker eléréséhez az USA férfi válogatott szakmai vezetőgárdájának döntenie kell, a rendelkezésükre álló jobbnál jobb játékosok közül kiket visznek majd magukkal előbb Indiába, majd az Olimpiára.

Nézzünk az általuk választható játékosok közül néhányat:

Dominique Jones, más néven Disco Domo, az 1. számú az USA-ban játszó 3×3 játékosok rangsorában. A világranglista előkelő 9. helyén szerepel. 2019-ben a Világbajnokság MVP-je volt. A Purdue Boilermakers egykori NBA mesterlövész és Robbie Hummel az egyik legjobban lövő játékos.

Kareem Maddox, a Princeton egykori sztárja mindkét kezével egyformán veszélyt jelent az ellenfélnek, mer ballal és jobbal is kiváló abszolválja a visszapattanókat. Damon Huffman a 18. helyen áll az egyéni világranglistán, és kulcsfontosságú szerepet játszott a világbajnokság tavalyi, aranyéremért folyó versenyében. A kiválasztandó játékosok között lehet még Marcel Esonwune, Canyon Barry, Alfonzo McKinnie és még jó néhány játékos.

X