A FIBA legújabb egyéni játékos ranglistája

A FIBA legújabb egyéni játékos ranglistája

A 2018-as szezon nemzetközi 3×3 világversenyei befejeződtek, így a FIBA ma kiadott ranglistája nagyvonalakban tükrözi a csapatok és a játékosok idei egyéni teljesítményét.

A felnőtt férfiak egyéni listáján (a tavalyi kisebb gyengélkedés után) idén ismét a 3×3 királya, Dusan Bulut, a Professzor áll az első helyen összesen 1.704.540 gyűjtött pontjával. Feltehetően senkinek nem okoz nagy meglepetést az a tény, hogy a ranglista következő hat játékosa is szerb illetőségű. Az viszont igencsak kellemes meglepetés, hogy a hetedik helyen a magyar Ivosev Tamás áll, a maga 1.269.540 pontjával. Neki külön gratulálunk és mindenki emlékeztetünk arra, hogy egy szavazás, a közönségé, hátra van még.  Szavazzatok minél többen, szorgalmasan Ivosev Tamásra, részleteket ITT találhattok.

A felnőtt nőknél a ranglista első tíz helyét a francia és a kínai lányok uralják, de a 11. helyen ott van Böröndy Vivien. Neki is gratulálunk a teljesítményéhez.

Az U23-as rangsorban a férfiaknál a legjobb magyar helyezés a 43. hely, amelyet Demeter Attila foglal el, a lányoknál szintén Böröndy Vivien szerepel, csak ezen a korosztályos listán az elért eredményei alapján a 9. helyre sorolták.

Az U18-asoknál a férfilista 48. helyén áll Mokánszki Máté, a lányoknál Révész Boróka a 16. a rangsorban.

X