A franciáknál is elindul a 3×3-as szezon

A franciáknál is elindul a 3×3-as szezon

A francia 3×3 kosárlabda csapatoknál minden évelején visszatérő hagyomány már az, hogy képviselőik január végén, február első napjaiban Voironban összegyűlnek, és pár napos szakmai találkozót tartanak. Ilyenkor végzik el a kötelező adminisztratív egyeztetéseket, ellenőrzik a profi csapatok játékoslistáit, a meghívott játékosoknak pedig háromnapos elméleti és főleg fizikai felkészítést tartanak a kezdődő szezonra.

Idén, a február 9-11. között tartandó találkozóra a szakmai vezetőkön kívül 16 játékos kapott meghívást. Mindannyian tapasztalt kosarasok, akik csapatuk tagjaként, az utóbbi 6-8 évben, figyelemreméltó eredményeket értek el. 2009-ben például Európabajnokságot, 15-ben pedig EB ezüstérmet nyertek. A mostani U23-asok közül két játékos is meghívást kapott a továbbképzésre, akik még U19 korosztályos csapatukban, 2013-ban, Világbajnokságot nyertek.

Az idei voironi szakmai találkozó célja amellett, hogy mind fizikailag, mind pszichésen felkészítse a csapatokat a 2018-as szezonra, az is, hogy elindítsa a 2020-as Tokiói Olimpiai Játékokra a francia 3×3 csapatok intenzív felkészülési folyamatát. 2018-as aktuális feladataik közül nagy kihívásnak tűnik a manilai 3×3 Világbajnokság júniusban, illetve ugyanebben a hónapban hazai pályán, Poitiersben az Európa Bajnokság kvalifikációs kupáján való sikeres szereplés.

X