A magyar lányoké a VB ezüst

A magyar lányoké a VB ezüst

Az amszterdami FIBA 3×3 VB döntőjében a magyar lányok nem bírtak a világranglistát vezető kínaiakkal, és 19:13-ra alulmaradtak a mérkőzésen. A kínaiak fölénye már a találkozó legelején megmutatkozott, három perc alatt 7:0-ás előnyre tettek szert. A jelentős pontkülönbség nem kedvetlenítette el a magyar lányokat, lendületük, lelkesedésük, győzni akarásuk a mérkőzés végéig kitartott. Derekasan küzdöttek, gratulálunk a sikerükhöz.

Az ezüstérem idén dupla sikert jelent a magyar csapatnak, hiszen amellett, hogy a világ második legjobb 3×3-as női csapataként tették le névjegyüket, a jövő évi Tokiói Nyári Olimpiai játékok csapatai között is biztosan ott vannak már.

Tokióban nyolc női (és ugyanennyi férfi) csapat lép majd pályára. Egy hely a házigazda jogán Japáné, három helyet megkapnak az amszterdami VB dobogósai, vagyis Kína, Magyarország és a bronzérmes Franciaország. A másik négy hely még nyitott, az idei kvalifikációs tornákon dől el, hogy kik lesznek a résztvevők.

A férfiak amszterdami versenyén némi meglepetés született: az esélyes szerb csapat az elődöntőben vereséget szenvedett (22:19-re) a lettektől, majd a bronzéremért folyó csatában a lengyelektől (18:15), így meg kellett elégednie a VB 4. helyével. A világverseny dobogósai: 1. USA, 2. Lettország, 3. Lengyelország.

Alább láthatjátok az ezüstöt érő döntő videóját:

X