A női versenyzők és a csapatok top 10-es listája

 A világszervezet szakértői által idén legeredményesebbnek tartott tíz 3×3 férfijátékos listája után, a FIBA közzétette a női játékosok 10-es toplistáját, illetve felsorolta a tíz legsikeresebb csapatot is. A listára két magyar lánynak is sikerült felkerülnie!

A 17 éves Isabelle Bourne (Ausztrália) csapatban megnyerte a 2017-es U18 Ázsia Kupát, egyéni sikere pedig ugyanezen a világversenyen az MVP-cím elnyerése volt.  A fiatal játékos jelenleg a világranglista 211. helyén áll.

Szintén 17 éves Aquira DeCosta (USA) csapatával 2017-es U18 Világkupagyőztes, és ugyanott MVP lett a nők versenyében. A világranglistán a 245. helyet foglalja el.

Lea Kahol (Indonézia) az U18-as Ázsia Kupa győztes csapatában játszott és megnyerte az MVP címet is. Tizelnyolc éves, jelenleg a világranglistán a 154. helyre sorolják.

A 27 éves Karin Kuijt (Hollandia) tagja volt az idei Európa Kupa bronzérmes holland női csapatának. A világranglista 112. helyét foglalja el.

Harminc éves Anna Leshkovtseva (Oroszország), aki a világranglista előkelő 10. helyét birtokolja jelenleg. Idei csapatsikerük a Világ- és Európa Kupa elnyerése, egyénileg pedig a Világkupa MVP címének az elérése.  A világranglista 10. helyezettje.

Anastasia Logunova (Oroszország) 27 éves. Szintén tagja volt a Világ- és Európa Kupát megnyerő orosz csapatnak. Logunova egyéni sikere az Európa Kupa MVP címének a begyűjtése is. A világranglista 8. helyén áll.

Jamila Nansikombi (Uganda) : az Afrika Kupa bronzérmes csapatának a tagja. Húsz éves, a világranglista 36. helyén áll.

Paula Palomares (Spanyolország), 33 éves, a világranglistán a 46. helyre sorolják. Tagja volt az idei Európa Bajnokságon ezüstérmet nyerő spanyol válogatottnak.

Alexandra Theodorean (Magyarország), a világranglista, tekintélyt parancsoló első helyén áll. Csapatával ezüstérmet szerzett a világbajnokságon. 26 éves. Csapata idei kiváló szerepléséért Alexandra is keményen megdolgozott.  A világbajnokság döntőjében dobott kosarán az év egyik legszebb lövésének tartják.

Tóth Orsolya (Magyarország), 17 éves, a világranglista 34. helyén áll.  Az U18 Európa Kupa győztes csapatának a tagja és ugyanennek a versenynek az MVP-je lett a 2017-es 3×3-as szezonban. A következő videó bemutatja az U18-as lányok Európa Kupán bemutatott legszebb akcióit, különös tekintettel Tóth Orsi kiváló teljesítményére.

A legeredményesebb 3×3-as csapatnak a hollandokét tartották, hét érmet sikerült szerezniük az idei szezonban.

A szervezet által összeállított top10-es lista az alábbi:

Belgium U18-as férficsapata. Megnyerték a korsztályos Világbajnokságot és az Európa Kupát.

Indonézia U18-aws nők. 2017 U18-as Ázsia Kupa bajnokai.

Lettországi férfi válogatottja nyerte az Európa Kupát.

Mongol férficsapat az Ázsia Kupa nyertese.

Hollandia: VB, EB, U23 Nemzetek Ligája, U18 Világkupa, U18 Európa Kupa.

Novi Sad Al Wahda (Egyesült Arab Emirátusok színeiben): három World Tour Masters győzelem (Utsunomiya, Prága, Lausanne).

Orosz női válogatott: Világ- és Európa Kupagyőztes.

Szerbia férficsapata: 2017 világbajnoka, a Világkupa boldog tulajdonosa

U23-as Szlovén férficsapat: az idei Nemzetek Ligájának a győztese.

Zemun Master (Szerbia): megnyerte a 2017-es World Tourt.

Az alábbi videón visszaidézhetitek a Novi Sad Al Wahda idei legszebb pillanatait:

X