Ausztrál és új-zélandi győzelem

Ausztrál és új-zélandi győzelem

A tegnap véget ért FIBA 3×3 Ázsia Kupa 2018 versenyen Kínában összesen 39, 18 női és 21 férfi csapat vett részt. A torna aranyérmesei az ausztrál férfiak és az új-zélandi nők csapata lett.

Az ausztráloknak, akik a tavalyi Ázsia Kupa bronzérmesei voltak, idén sikerült még a 2017-es eredménynél is jobb helyezést elérniük. Ennek elérése érdekében a pályán mindent megtettek, derekasan helytálltak az összes mérkőzésükön. Az általuk játszott tíz mérkőzésből mindegyiket megnyerték, vagyis 100 százalékos teljesítményt nyújtottak. A döntőben kemény ellenfelet, a tavalyi Ázsia bajnok Mongóliát kellett legyőzniük. Kemény játékkal és szoros 16:17-es eredménnyel sikerült legyőzniük a mongolokat. A férfiak végeredménye a következő képpen alakult:

  1. Ausztrália
  2. Mongólia
  3. Japan

A bronzéremért hasonlóan nagy csata folyt: a japánok Új-Zélanddal játszottak és az ausztrál-mongol mérkőzéshez hasonlóan szoros eredmény született. A Japánok egy pontos különbséggel (21:20) nyerték meg a harmadik helyet.

A nők versenyét nyerő Új-Zéland csapata Kínával játszott az aranyéremért. Náluk nem született olyan szoros eredmény, mint a férfiaknál. 14:11-re győztek a kínai lányok ellen. A bronzért Ausztrália Japánnal játszott. Ezen a mérkőzésen még nagyobb volt a győztes javára a pontkülönbség, mint az első helyért játszott mérkőzésen, 17:5-re győztek az ausztrálok. A végeredmény a következő lett:

  1. Új-Zéland
  2. Kína
  3. Ausztrália
X