Az afrikai játékosok az olimpiai kvalifikációra készülnek

Az afrikai játékosok az olimpiai kvalifikációra készülnek

A november 9-11-én rendezendő FIBA 3×3 Afrika Kupán nemcsak férfi, de női csapatok is versenyeznek majd Togo fővárosában, Loméban.

A női versenyzők, hasonlóan a férfiakhoz 12 csapatban játszanak, mégpedig azok az együttesek, amelyek a selejtezőkön a legeredményesebbek voltak. Az eddig teljesítményük alapján a kupadöntőbe a következők kerültek: Benin, Burkina Faso, a Zöld-foki Köztársaság, Elefántcsontpart, a Kongói Demokratikus Köztársaság, Egyiptom, Ghána, Mali, Niger, Nigéria, Togo és Uganda.

Az afrikai kosárlabda sportban járatos szakértők szerint a kupa megszerzésére egyik legesélyesebb csapat lehet a kongói nőké, akik az utóbbi két évben szemmel is jól érzékelhető fejlődést mutatnak a játékukban. A pályán egyre biztosabb, technikásabb játékot mutatnak be és mindannyian nagyon elkötelezettek a sport iránt.

Az Afrika Kupa lehetőséget kínál, a kontinens fejlődő csapatainak ahhoz, hogy fizikálisan és mentálisan is felkészüljenek a 2020-as tokiói Nyári Olimpiai Játékok kvalifikációs fordulóira.

X