Az U23-asoknak új világversenyt indít a FIBA

Az U23-asoknak új világversenyt indít a FIBA

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség tegnap bejelentette: figyelembe véve a tavaly útjára indított új verseny, a FIBA 3×3 U23 Nemzetek Ligája nagy sikerét, a szervezet vezetősége úgy döntött, hogy idén megrendezi a FIBA 3×3 U23 Világkupát.

Az új verseny tegnapi ünnepélyes bejelentésekor azt is közölték a szövetség képviselői, hogy az U23-asok részére meghirdetett világversenyt először idén október 3-7-én, Kínában, Xi’an városában rendezik meg. A FIBA főtitkára a bejelentés alkalmával elmondta: „ A tavalyi Nemzetek Ligája sikereiből logikusan következett, hogy magasabb szintre emeljük a versenyt, ezért döntöttünk a Világkupa megrendezése mellett” – jelentette ki Patrick Baumann, majd folytatta” az a célunk, hogy a fiatal 3×3 játékosok és csapataik számára is új, magas minőségű versenyt szervezzünk. Ezzel segítjük a két év múlva megrendezendő tokiói Olimpiai Játékokra való felkészülésüket.”

Az idei Világkupát a Kínai Kosárlabda Szövetség szervezi karöltve, a játéknak helyszínt adó Shanxi tartomány kosárlabda sportvezetésével. A csapatversenyeken kívül még három versenyszámot tartanak: Shoot-Out, készségverseny (nőknek) és Dunk Contest a férfiaknak.

Arra való tekintettel, hogy a tavalyi nemzetek Ligája versenyen az U23-as magyar csapatok kiválóan szerepeltek, az idei Világkupa versenyén a magyar lányok és a fiúk is ott lesznek a pályán.
A képen a tavalyi FIBA 3×3 U23 Nemzetek Ligája verseny győztesei láthatók, vagyis a magyar lánycsapat, illetve a szlovén férfiak.

X