Bronzérmesek a magyar fiúk

Bronzérmesek a magyar fiúk

A magyar szurkolók számára ugyancsak nagy örömmel végződött Kínában, a FIBA 3×3 U23 Világbajnokság: férfiválogatottunk kiváló teljesítménnyel felállhatott a dobogó harmadik fokára, vagyis bronzérmes lett.

A mai negyeddöntőben sikerült Kína csapatát 18:15-re legyőzni, ami megnyitotta az utat a magyar fiúk előtt az elődöntőbe, ahol Oroszország csapatával kellett megmérkőzniük. Ez a találkozó sajnos kevesebb sikert tartogatott a magyaroknak, mint a korábbiak, 21:10-es végeredménnyel zárult az oroszok javára. Így az aranyérem helyett a bronzért kellett megmérkőzniük a franciákkal. Óriási csatát vívott a két csapat, amelynek végén a jó szerencse a magyaroknak kedvezett, és egy pontos előnyre sikerült szert tenniük. A 15:14-es végeredmény meghozta nekik a bronzérmet.

Gratulálunk a szép sikerhez!

Az aranyért a döntőt Lettország az oroszokkal játszotta, utóbbiak 21:18-ra legyőzték a letteket, így ők a világbajnokok.

A magyar lánycsapat sajnos a japánok elleni negyeddöntős mérkőzésen elvérzett, 18:12-es vereséget szenvedett, így lemaradtak az elődöntőről. Abban Németország az oroszokkal (10:16), Ukrajna a japánokkal (17:20) küzdött a döntőbe jutásért. A bronzéremért német – ukrán mérkőzés volt, az ukránok 14:18-ra győztek, így övék lett a dobogó harmadik helye. A döntőben az orosz lánycsapat a japánokkal játszott az aranyért. 21:12 pontos végeredmény született, vagyis a VB kettős orosz győzelemmel zárult.

Az alábbi videón láthatjátok a bronzért folyó magyar-francia csatát.

X