Bulut a világ legjobb 3×3 játékosa

Bulut a világ legjobb 3×3 játékosa

A FIBA november 21-én hirdette meg azt a 3×3 szurkolóknak és rajongóknak szóló szavazását, amelyben az idei World Tour Masters versenysorozat hat legkiválóbban teljesítő versenyzője közül lehetett voksolni a szavazók által legjobbnak ítélt játékosra.

A közösségi médiában a következő játékosokra lehetett leadni a szimpátia szavazatokat: Dusan Bulut (Novi Sad Al Wahda), Simon Finzgar (Piran Szlovénia), Michael Hick (Gdans Energa Lengyelország), Dominique „Disco Domo” Jones (NY Harlem 3Ball USA), Michael Linklater (Saskatoon Kanada) és Minsu Park (Gangnam ISE Korea).

A mára ígért eredményhirdetés szerint a győztes a 3×3 kosárlabda szerb szupersztárja, Dusan Bulut, a Novi Sad Al Wahda játékosa lett, ő kapta a legtöbb szavazatot. A szavazók szerint idén ő nyújtotta a FIBA 3×3 World Tour verseny mérkőzésein a legcsodálatosabb játékot. Bulut háromezer szavazattal lett a 2018-as WTM MSP játékosa. A második helyen Minsu Park a koreai Gangnam ISE játékosa, a harmadikon pedig kanadai Michael Linklater (Saskatoon) végzett.

Az alábbi videó összefoglalja a FIBA 3×3 World Tour Masters 2018 fináléja döntőjének a legszebb pillanatait. A pályán a Novi Sad Al Wahda a Pirannal harcol a végső győzelemért.

X