Bulut Hoops 3×3 gyerektábor Novi Sadon

Bulut Hoops 3×3 gyerektábor Novi Sadon

A négyszeres világbajnok 3×3 kosárlabda csapat, a Novi Sad és sztárjátékosuk, a csapat vezéregyénisége Dusan Bulut a közelmúltban, a Fülöp-szigeteken a FIBA 3×3 Világkupa 2018 versenyen újfent megnyerte a világbajnoki címet, mégsem vonultak el pihenni a még előttük álló idei nemzetközi megmérettetések előtt. Ehelyett városukban Újvidéken megrendezték a Bulut Hoops 3×3 tábort. Július 2-9 között fiatalokat oktatnak. Az esemény egyik fő szervezője maga Dusan Bulut volt.

A táborban Bulut mellett részt vesz az oktatásban két edzője, Dusan Igniatovic és Danilo Lukics is, akik ugyanazokkal a képzési módszerekkel oktatják a gyerekeket, mint amelyeket a világbajnok szerb válogatottnál is alkalmaznak. Az oktatásra összegyűjtött gyerekek megfelelő technikai és szakmai képzése, fejlesztése rendkívül fontos – hangsúlyozta Bulut „professzor” – mert idővel közülük kerülhetnek ki a jövő 3×3 nemzeti válogatottjának a tagjai, akiknek mondhatni erkölcsi kötelességük is, hogy kövessék elődeik példáját és sikeres karrierjét. Az oktatást július 8-án, vasárnap zárják.

A tábor utolsó napján 3×3 mérkőzéseket játszanak. A pályán jelen lesznek a legnagyobb, és a gyerek csapatok is. Mindenki tudása legjavát adhatja majd a közönség szórakoztatására.

Dusan Bulut a csapat idei világbajnoki győzelme után fél órával interjút adott, amely az alábbi videón teljes egészében megtekinthető, angol nyelven.

X