Cedevita Lipik Challenger Horvátországban

Cedevita Lipik Challenger Horvátországban

Két fontos, nemzetközi 3×3 kosárlabda torna lesz a héten, mindkettőt Európában rendezik. Korábban hírt adtunk már a június 23-24-én tartandó Andorrai versenyről, amely a FIBA 3×3 Európa Kupa 2018 egyik kvalifikációs fordulója lesz.

Ugyanezen a hétvégén, csak az andorrai tornánál egy nappal korábban (22-23.) rendezik Horvátországban a Cedevita Lipik Challengert, amelyen tizenhat csapat játszik majd. Ott lesz a pályán többek között a szlovén Ljubljana, a bosnyák Szarajevo, az orosz Moscow Inanomo, a francia Nizza, Amerikából a Princeton csapata, illetve a lett Riga, Japánból a Tokyo és Ausztráliából a Townsville Thunder.

A Lipik Challenger két legeredményesebb csapata a FIBA által felajánlott pénzdíjon kívül automatikus kvalifikációt nyer a FIBA 3×3 WTM Lausanne Mastersre is. Erre a tornára korábbi eredményeik alapján eddig két csapat, a Novi Sad és a Zemun kvalifikált már.

Horvátországban, a szokásos menetrend szerint a csapatok négy csoportban kezdik a játékot, ezeken belül mindenki mindenkivel játszik és a legsikeresebbek jutnak tovább a küzdelemben.

X