EB negyeddöntősök a magyar lányok

EB negyeddöntősök a magyar lányok

Ma kezdődött és szeptember elsején ér véget a debreceni 3×3 nemzetközi játéksorozat legelőkelőbb eseménye, az Európa bajnokság.

A nevezetes eseményre tizenhat országból 24 csapat kvalifikált, hogy összemérjék tudásukat az ötödik alkalommal megrendezett FIBA 3×3 Európa Kupa versenyén.

A férfiaknál a házigazda jogán pályára lépő magyar csapaton kívül a regnáló Európa bajnoknak, vagyis a szerbeknek, nem kellett kvalifikációs fordulókon bizonyítaniuk, hogy ott a helyük Debrecenben. További négy csapat (Ukrajna, Oroszország, Hollandia és Franciaország), megnyert különböző nemzetközi találkozókat, illetve azok  2. helyezettje volt, így szintén automatikusan bekerültek a debreceni csapatkeretbe. A maradék helyeket mindkét nemnél kvalifikációs játékokon osztották el.

A nőknél a házigazda magyarokon kívül a tavalyi Európa bajnok Franciaország került a játékba kvalifikációs forduló nélkül. Továbbá az ukrán, az orosz, a holland és a lett csapatok,   mert ők szintén nyertesei, vagy 2. helyezettjei voltak a szezon valamely nemzetközi versenyének.

Ezek alapján a 12-12, négy csoportba (A-D) felosztott csapat a következő:

Férfiak:

Ausztria, Franciaország, Németország, Magyarország (házigazdák), Lettország, Litvánia, Hollandia, Lengyelország, Oroszország, Szerbia (uralkodó bajnok), Spanyolország, Ukrajna.

Nők:

Fehéroroszország, Dánia, Franciaország (uralkodó bajnok), Magyarország (házigazdák), Olaszország, Lettország, Hollandia, Lengyelország, Románia, Oroszország, Spanyolország, Ukrajna.

A férfiaknál a magyar csapat tagjai:

Demeter Attila, Halász Ákos, Ivosev Tamás, Mohácsi Máté.

A nőknél:

Cyesha Damian, Medgyessy Dóra, Papp Klaudia, Theodorean Alexandra.

Ma, a kontinens bajnokság első napján a magyar lányok két mérkőzést játszottak: a lengyelek ellen 17:16-ra, a regnáló bajnok francia lányokat 21:11-re sikerült legyőzniük és ezzel a negyeddöntőbe jutottak. Az orosz, a francia és a spanyol lányok szintén negyeddöntősök. Szeptember elsején a mieink először a spanyolokkal játszanak. Szurkoljunk nekik, és a holnap játszó fiúknak is, hogy minél jobb helyezést érjenek el. A magyar férficsapat csak holnap lép pályára. Előbb Oroszország, majd a francia csapat ellen. A mai játék alapján eldőlt: a szeptember elsejei negyeddöntőben a szerbek, az ukránok, a spanyolok és a lengyelek már biztosan játszanak.

X