Egy győzelem – egy vereség

Egy győzelem – egy vereség

A Fülöp-szigeteki Malajziában, a hatórás időeltolódás miatt, a FIBA 3×3 World Cup 2018 első versenynapján már a férfi és a női csapatok is túl vannak.

A férfiaknál a B és D-csoport tagjai játszottak a továbbjutásért. Minden mérkőzésre általában jellemző volt a végeredményben a két csapat közötti nagy pontkülönbség, kivételnek számított talán a lett, ukrán mérkőzés, amelyben az ukránok csupán 3 ponttal maradtak le ellenfelüktől. Holnap az A és C csoport tagjai lépnek pályára, a kezdőmérkőzést a román és az Új-zélandi férfi válogatott játssza. A holnapi nap legizgalmasabb mérkőzése feltehetően a szerb-holland találkozó lesz, hiszen a négyszeres világbajnok szerbeknek bizonyítaniuk kell.

A lányoknál szintén a B és D-csoport lépett ma pályára. Közöttük a magyar lányok is. A csapatösszeállítás a következő: Bozóki Bettina, Medgyessy Dóra, Ruják Nóra és Alexandra Theodorean. Első mérkőzésüket Hollandia ellen nagy pontkülönbséggel (20:14) megnyerték, rögtön az első meccs után ismét pályára lépve Spanyolországot viszont nem sikerült legyőzniük, 19:14-re alulmaradtak.

Jó hír, hogy befejeződött a VB ügyességi versenyének első fordulója, ahol Theodorean Alexandrának, 26,05 másodperccel sikerült megszereznie a harmadik helyet. A holnapi versenynap után dől el, hogy ki lesz majd az a négy játékos, aki bekerül a döntőbe.

Holnap a C és az A-csoport csapatai játszanak egymás ellen. A magyar lányok vasárnap lépnek ismét pályára a németek, illetve a Fülöp-szigetek csapatai ellen. Drukkolunk nekik.

X