Előkelő csapatlista a moszkvai Challengeren

Előkelő csapatlista a moszkvai Challengeren

Ezen a hétvégén nemcsak az ausztráliai Sidneyben, hanem Moszkvában is 3×3 Challengert rendeznek. A Tinkoff Moszkva Open a Challengerek sorában nagyon előkelő helyszínnek számít, mert a versenyben résztvevő csapatok többsége, a FIBA világranglistájának top10, illetve top20 helyezettjei közé tartozik.

A 16 csapat között lesz a világranglistát vezető, ám az idei szezonban eddig kissé gyengélkedő szerb Novi Sad, az előző (Zuaian) Challenger nyertese az amerikai Princeton. Továbbá a Riga, a Split, a Szentpétervár, a Vitez, a Zágráb és a Zemun csapata. Tavaly a Tinkoff Moszkva Challengert a lett Riga nyerte.

A csapatbeosztás szerint az A csoportban a szerb Novi Sad, a francia Bordeaux Ballistik és az orosz Gagarin csapatai kezdik a játékot. A B csoportban a szerb Zemun, az amerikai Princeton és az orosz Moszkva játszik egymással a kezdő fordulóban. A C csoportban a lett Riga lép pályára a horvát Split Statisttel, a D csoportban pedig a bosnyák Vitez EcosRomari a cseh Humpoleccel csap össze.

A Tinkoff Moszkva Open két legjobb csapata, vagyis a verseny 1-2. helyezettje, kvalifikál a 2018. augusztus 4-5-i párgai WT Mastersre. Erre a World Tour állomásra két csapat, a Liman (szerb) és a Piran (szlovén) már kvalifikált.

X