Először szerepelt ugandai csapat világversenyen

Először szerepelt ugandai csapat világversenyen

A 3×3 kosárlabda intenzíven terjed Afrikában is. Több nemzetközi szervezet, élükön a FIBA Nemzetközi Kosárlabda Szövetséggel, évek óta támogatja a sportág népszerűsítését Afrikában. Szakmai és anyagi segítséget egyaránt nyújtanak a nemzeti csapatok létrehozásában, a játékosok, szakmai vezetők és csapatmenedzserek képzésében. Ennek eredményeként mára több olyan afrikai 3×3 csapat is megalakult már, amelyek nemzetközi szinten is megállják a helyüket.

Az afrikai szervezet, a FUBA elnöke, Ambrose Tshaobya az idei malaysiai 3×3 világbajnokság után büszkén nyilatkozott az ott résztvevő ugandai csapatról.

Uganda nemzeti válogatottja első, igazán jelentős nemzetközi szereplése a Fülöp-szigeteken volt. Az elnök óriási eredményként értékelte, hogy afrikai csapatnak, a 3×3 történetében első ízben sikerült felküzdenie magát egy világversenyre, méghozzá olyan csoportban kellett helytállniuk, amelyben ott volt Oroszország, az Egyesült Államok, Irán és Andorra csapata is. Bár az elődöntő során a csoportjában Uganda az oroszoktól, az amerikaiaktól és Irán csapatától vereséget szenvedett, de Andorrát sikerült legyőzniük, méghozzá hat pontos előnnyel, 18:12-re. Az ugandaiaknak a VB-n összesen 17 pontot sikerült összegyűjteniük.

X