Európa Liga forduló Szentpéterváron

Európa Liga forduló Szentpéterváron

Az Olimpiára, illetve az azt megelőző selejtező fordulókra való felkészülést szolgálja a Szentpétervárra szervezett 3×3 Európa Liga négy fordulóból és egy nagydöntőből álló nemzetközi versenye is, amelynek második állomását szintén február 8-9-én tartották, akár a szerbek a saját versenyüket Portorozsban. Az első találkozón a lengyelek arra számítottak, hogy megnyerik a versenyt, de a negyeddöntőnél tovább nem jutottak, mert a litvánok 21:15-ös vereséget mértek rájuk. Edzőjük csalódott és elégedetlen volt a csapatával.

A Liga második fordulóját február 8-9-én rendezték Szentpéterváron. Ezen a versenyen leginkább a hollandok reménykedtek a győzelemben. A „Narancssárga Oroszlánok” a tizenkét csapat (Oroszország, Fehéroroszország, Szlovénia, Lettország, Hollandia, Lengyelország, Szerbia és Litvánia) versenyének második állomásán csak a harmadik helyet csípték el. Az előző versenyen pedig másodikak lettek. Edzőjük eredetileg azt tervezte, hogy két új játékost, a holland-kanadai Ross Bekkeringet és Arvin Slagtert küld harcba a pályára, de utolsó pillanatban egy sérülés miatt a terve meghiúsult. A csapat új játékosai, Arvin Slagter, valamint a sérülést szenvedett Bekkering, korábban Premier Liga játékosai voltak.

A csapat edzője szerint Bekkering hamarosan felépül sérüléséből és ketten már sokat tehetnek a csapat sikeres szerepléséért. Végső céljuk az olimpiai kvalifikáció. A Liga harmadik fordulóját február 22-23-án rendezik Szentpéterváron.

X