FIBA U23 3×3 Nemzetek Ligája Szolnokon és Debrecenben

FIBA U23 3×3 Nemzetek Ligája Szolnokon és Debrecenben

A FIBA U23-asoknak rendezett 3×3 Nemzetek Ligájának  három régiója van: Ázsia-Európa, Közép-Kelet-Európa és Dél-Nyugat-Európa. Ezek a régiók előbb egymással 6-6 versenyen játszanak körmérkőzéseket.

Az Ázsia-Európa régió 2-2- versenyének helyszíne Ulánbátorban (Mongólia), Moszkvában (Oroszország) és Jichangban (Kína) volt, azokon a férfiak csapatai közül Fehéroroszország, Kína, Japán, Mongólia, Oroszország és Thaiföld szerepelt.  A nőknél a fehérorosz, a kínai, a japán, a mongol, az orosz és a thai lányok léptek pályára.

A felsorolt versenyeket már mind lejátszották, és az eddigi eredmények alapján az állás ebben a régióban a férfiaknál:

 1. Oroszország
 2. Kína
 3. Japán
 4. Thaiföld
 5. Fehéroroszország
 6. Mongólia.

A nőknél: Oroszország, Kína, Fehéroroszország, Thaiföld, Japán és Mongólia lett a sorrend.

A verseny Közép-Kelet-európai régiójának résztvevői: Csehország, Magyarország, Lengyelország, Románia, Szlovákia és Ukrajna. Ők még egyetlen mérkőzést sem játszottak. A verseny sorrendje a következő lesz:

2 állomás az ukrán Lvivben július 26-28-án, 2 állomás Szolnokon augusztus 2-4-én és 2 állomás Debrecenben augusztus 29-30-án.

A Nyugat-Dél-európai régió szintén lejátszotta már a mérkőzéseit. Két verseny (egy női, egy férfi) Hollandiában, Hágában volt, 2 a franciaországi Voironban és 2 pár nappal ezelőtt Lignanoban (Olaszország).

A férfiaknál az eddigi sorrend:

 1. Hollandia
 2. Ausztria
 3. Olaszország
 4. Franciaország
 5. Németország
 6. Svájc.

A nőknél: Franciaország, Olaszország, Hollandia, Ausztria, Németország, Svájc. A folytatásban a fentebb felsorolt körmérkőzések két-két legjobb csapata jut tovább.

X