Gratulálunk Theodorean Alexandrának és Szabó Petrának!

Gratulálunk Theodorean Alexandrának és Szabó Petrának!

Alexandra ma megnyerte a FIBA 3×3 világbajnokságán az ügyességi versenyt. Egy új-zélandi és egy román lány előtt sikerült a dobogó legfelős fokára jutnia.

Továbbá kiosztották a legeredményesebb játékosoknak járó díjakat is, melyet a hölgyek közül a spanyol Aitana Mediavilla szerzett meg 34 ponttal. Második helyen Szabó Petra végzett 29 ponttal.

A férfiak küzdelmében kiemelkedő teljesítményt nyújtott Ivosev Tamás, aki egymaga 11 pontot szerzett a magyar csapatnak a Fülöp-szigetek elleni mérkőzésen. A férfiak pontszerzési listájában az első helyet a szerb Dusan Domovic Bulut nyerte, az általa dobott 31 ponttal, 2-3. helyezett egyenlő teljesítménnyel (30-30 pont megszerzésével) az olasz Gionata Zampolli és a katari Tanguy Ngombo lett.

A holland csapat játékosa Jacobine Klerx szerezte a mai forduló legtöbb pontját, ezzel ő lett a nap legeredményesebb játékosa. A 21 éves játékos döntötte el a Lengyelországgal vívott, nagyon szoros mérkőzés végső eredményét is, ahol Hollandia Klerx egypontos dobásával 14-13-ra legyőzte a Lengyeleket.

 

 

 

 

X