Hamarosan kezdődik Dohában a 3×3 World Tour

Hamarosan kezdődik Dohában a 3×3 World Tour

Hat nap múlva, április 18-án kezdődik az idei FIBA 3×3 World Tour első fordulója a katari Dohában. A játékban 12 csapat vesz majd rész.

A FIBA tegnapi, legfrissebb világranglistáját vezető szerb Liman, amely az első mérkőzését Dohában a Fülöp-szigeteki Pasing Chooks-al játssza. A csapat játékosai között némi változás történt, habár a most náluk megjelenő arcok is ismerősek lehetnek a szurkolóknak, mert eddig más csapatban játszottak. Nikola Pavlovic a Novi Sadból érkezett a Limanhoz, Angelo Tsagarakis pedig a francia csapattól.

A Liman a tavalyi Tour három állomásán nyert. Idén nem titkolt céljuk, hogy alaposan visszavágnak a Novi Sadnak a tavalyi WTM Fináléban elszenvedett pekingi vereségükért. Katarban erre lehet esélyük, hiszen a Tour első hat hetében nem játszik csapatában, a Novi Sadban Sefan Stojacic, mert „Mr. Robot”  sérült. Azzal is számolni lehet persze, hogy Buluték Stojacic nélkül is kiválóan megállják a helyüket, hiszen minden valószínűség szerint Ivosev Tamás áll be a sérült játékos helyére. Ő pedig már tavaly is bizonyította néhány mérkőzésükön, hogy méltó csapattárs a Novi Sadban, mert derekasan helytállt.   

A dohai csoportbeosztást a következő táblázat mutatja:

A FIBA World Tour Mastersek történetében ez lesz az első alkalom, hogy a katari Dohában rendeznek verseny. Korábban ugyan volt már 3×3-as nemzetközi viadal a városban (FIBA 3×3 All Stars), de ezidáig nem volt Tour állomás. A játékosok a katari amfiteátrumban küzdenek majd a győzelemért, amelyben a győztes 75 ezer dollár pénzdíjazásban részesül, és közvetlen bejutást szerez a november 2-i WT Finalra Utsunomiyaba.

X