Hollandia az örök VB ezüstérmes

Hollandia az örök VB ezüstérmes

A holland sportsajtó lelkesen számol be az ország férfiválogatottjának, a kedden véget ért FIBA 3×3 World Cup 2018 versenyen elért eredményéről, és a játékban látott szerepléséről.

A világbajnoki ezüstérmes holland csapatra (Jesper Jobse, Sjoerd van Vilsteren, Dimeo van der Horst és Aron Toyé) jogosan büszkék honfitársai, bár megjegyzik: 2017-hez hasonlóan ismét „csupán” a második helyre volt elegendő az erejük annak ellenére, hogy szurkolóik nagyon várnák már tőlük a világbajnoki cím megszerzését.

A szakkommentátor megjegyzi: idén talán lett volna esély az aranyra, vagyis arra, hogy a világbajnoki címet évek óta elhódító szerbeket maguk mögé utasítsák a hollandok, de sajnos ez most sem jött össze. A két csapat idei VB döntőben vívott küzdelme a mérkőzés első felében kiegyenlítettnek tűnt. A hollandok Sjoerd van Vilsteren révén 3:2-es vezetésre tettek szert, majd két szabaddobás révén elhúztak a szerbektől 6:4-re. A meccsnek ebben a fázisában a szerbek sokat hibáztak, hat perc alatt hat hibát vétettek. Ám ezt követően összeszedték magukat és a játék utolsó harmadában újult erőre kaptak. Ennek köszönhetően Buluték újfent legyőzték régi riválisukat a hollandokat. A 21:17-es végeredmény kísértetiesen hasonlított a tavalyi döntő 21:18-as vereségéhez. Ezek alapján a hollandoknak idén is be kellett érniük a második helyezéssel. A szerbek pedig megőrizhették a lassan már „örökös”-nek számító világbajnoki címüket.

X