Idén később kezdődik a FIBA 3×3 World Tour

Idén később kezdődik a FIBA 3×3 World Tour

A nemzetközi szervezet közölte a 2020-as szezon FIBA 3×3 World Tour világkörüli versenyeinek dátummódosítását. A COVID-19 vírus okozta világjárvány miatt a WT első öt Mastersét a tavaszi kezdés helyett későbbre halasztották.  Ezek szerint a FIBA 3×3 Doha, Manila, Chengdu, Mexikó Város és Utsunomiya versenyeket a tavaszi/kora nyári időpontok helyett előre láthatóan csak később rendezik majd meg.

A jelenlegi tervek szerint idén a világ körüli verseny 12 fordulós lesz, az első WT Masterst Prágában augusztus 1-2-án rendeznék meg. A szezon későbbi kezdésére a játékosok, az edzők és a szurkolók egészségének védelme és biztonsága érdekében feltétlen szükség van.

Az év második felére áttett Mastersek közül a dohai, a mexikói és az Utsunomiya Masters új időpontjait csak később közlik majd. A manilai és a chengdui versenyt augusztus 15-16-ra, illetve október 17-18-ra tervezik.

A Debrecen Masters jellen álláspont szerint augusztus 29-30-án kerül megrendezésre.

Ami a két 3×3 olimpiai kvalifikáló versenyt illeti (ebből egyik a budapesti lenne) a FIBA sportági vezetősége még nem hozott végleges döntést. Azokról még tárgyalásokat folytatnak a NOB illetékes szakembereivel.

Az FIBA ​​napi szinten figyelemmel kíséri a COVID-19 járvány aktuális helyzetét, és ezek alapján mérlegeli a versenyek felfüggesztésének feloldására vonatkozó lehetőségit.

X