Indul a 3×3 Bukarest Challenger

Indul a 3×3 Bukarest Challenger

Hetedszer rendezik meg e hét végén, a 3×3 sztárokat felvonultató Bukarest 3×3 Challengert. A Raiffeisen Bank Bukarest Challengert augusztus 11-12-én tartják a PalkLake bevásárló központban. A verseny különlegessége, hogy most női csapatok is játszanak, holott a Challengereket eddig többségében csak férficsapatoknak rendezték.

Bukarestben lesz a regnáló világbajnok Szerbia képviselője a Novi Sad Al Wahda, továbbá még néhány: a Riga, a Split, a Lausanne, vagy a Tokió csapatai. Összesen 16 együttes versenyez, amelyek 12 országot képviselnek. A nők nyolc csapatban játszanak, amelyek 7 országból érkeznek.

A verseny tétje a soron következő, augusztus végi FIBA 3×3 WTM Debrecenre történő kvalifikáció, továbbá a FIBA által felajánlott 25 dolláros nyeremény.

Mivel a Novi Sad Al Wahda korábbi versenyen már kvalifikálta magát a debreceni WTM fordulóra, Bukarestből a 3. helyezett csapat utazhat Debrecenbe. Eddig négy csapat debreceni helye biztos, ők már kvalifikáltak a versenyre: a cseh Humpolec, a szlovén Kranj, a szerb Linan Tesla Voda és a szerb Novi Sad Al Wahda.

X