Indul a 3×3 Challenger szezon

Indul a 3×3 Challenger szezon

A Dél-koreai Goyanban e hét végén, április 14-15-én rendezik meg a 3×3 Challengerek szezonjának nyitó eseményét. A torna két legjobb csapata kvalifikálja magát a FIBA 3×3 Word Tour Masters első, a kanadai Saskatoonban július 21-22-én tartandó fordulójára, a győztes emellé még 20 ezer dolláros díjazásban is részesül.

A Dél-koreai Challengeren játszik a tavalyi WTM győztes, a szerb Zemun csapata is. Bár a FIBA közelmúltban közölt WTM csapatbeosztásában alaphelyzetben a Zemun három helyszínen (Utsunomiya, Lausanne és Kuala Lumpur Masters) szerepelne, a csapat játékosai a Goyan Challenger megnyerésével a negyedik helyszínen való részvételt is szeretnék megszerezni. Kérdés, hogyan sikerül a tervük megvalósítása, hiszen egyik kulcspozícióban lévő játékosuk, Bogdan Dragovic még mindig tavalyi sérülésével bajlódik, így rá ebben a szezonban feltehetően nem számíthatnak. Dragovic helyét Dejan Pejic vette át, aki már tavaly bizonyította, hogy méltó helyettesítője lehet a Zemun sérült sztárjátékosának.

A FIBA világranglista top10 csapata közül a mostani tornán három (Zemun, Belgrad, és Riga) vesz részt. Két további csapat pedig a ranglista top20-ba tartozik (Ulanbatar, Saskatoon).

A Goyang Challengeren 9 ország 16 csapata játszik majd egymás ellen. A holnapi kezdőmérkőzést a Moszkvai Inanomo és Tokyo csapata játssza.

X