Izgalmas szezon vár a 3×3 szurkolókra

Izgalmas szezon vár a 3×3 szurkolókra

A FIBA svájci központjának versenyszervezői szerint a 2020-as év a 3×3 sportág történetében kiemelkedően izgalmas és különleges lesz. Ennek igazolásaként felsorolnak 10 olyan versenyt, amely minden bizonnyal alaposan feltüzeli majd a szurkolók harci kedvét és kedvenc sportjuk iránti érdeklődését.

Olimpiai selejtező verseny Indiában – március 18-22.

20-20 férfi, illetve női csapat versenyez ezen a bajnokságon, azért a nemenkénti 3-3 helyért, amely megnyitja előttük az Olimpián való részvétel lehetőségét. A verseny dátuma már biztos, ám a szervezők az indiai helyszínt még nem tették közzé.

World Tour Doha Masters – április 2-3.

Ez lesz a World Tour világkörüli játék kilencedik szezonja, amelynek kezdő versenyét Katarban, április 2-3-án tartják. Tavaly szintén Dohában volt a WT nyitó eseménye és óriási meglepetésre a Masterst óriási csatában a Riga Ghetto nyerte. Látatlanban valószínűsíthető, hogy idén is nagy csata lesz az első Masters címért.

UOQT verseny Budapest – április 24-26.

Ez az esemény lesz a csapatok utolsó lehetősége arra, hogy bejussanak a nyári olimpiai keretbe és részt vehessenek a Tokiói Nyári Játékokon. A budapesti versenyre azok a csapatok jelentkezhettek, amelyek kosárválogatottjai az előző két Olimpián (Londonban és Rióban) nem vettek részt. Sem női, sem férfi, ötöt elleni kosárlabda csapatuk nem vett részt az említett két világjátékon.

Ázsia Kupa – május 13-17.

Vajon az ausztrál férficsapat idén harmadjára is megnyeri-e a kupát? Lesz-e ereje a mongol férficsapatnak úgy visszatérni a pályára, hogy végleg elfelejtsék az elmúlt két év kudarcát (mindkét alkalommal a döntőben veszítették el a győzelem lehetőségét) és a kupa megszerzéséért mindent beleadjanak a játékba? És még ezekhez hasonló számtalan kérdés áll a szurkolók előtt.

 Európa Kupa – június 25–27.

Ennél a versenynél is sok megválaszolásra váró kérdés van a levegőben: Szerbia (férfiak) és Franciaország (nők) megtartja-e bajnoki címét? Ez ma még kérdés, az viszont tény, hogy Antwerpenben (Belgium) a legjobb 3×3 csapatok versenyeznek az európai koronáért. Ez lesz az utolsó nagy nemzetközi válogatott esemény az Olimpia előtt.

Olimpia – július 25–29.

Az a tény már eleve nagy örömre és izgalomra ad okot, hogy idén Tokióban debütál hivatalos, önálló sportágként elismert formában a 3×3 kosárlabda Olimpián. Nemenként 8-8 csapat lép pályára és küzdenek majd az olimpiai érmekért.

Állítsa be az ébresztést, mert a 3×3 várhatóan debütálja az idei olimpián Tokióban. Nem szerint nyolc csapat fog versenyezni minden atléta kisgyerekeiért: egy olimpiai érmet.

U18-Világbajnokság – augusztus 25-30-án

Idén már hagyomány lesz nálunk, hiszen ötödik alakommal rendezik meg, a debreceni FIBA ​​3×3 U18 Világkupát.

Női sorozat utolsó állomása – szeptember 5-6.

A Női sorozat idén már második évadját játssza, szeptember 5-6-án a kanadai Montreálban lesz a körverseny döntője. Vajon ki akadályozhatja meg Franciaországot abban, hogy ismét megnyerje a versenyt?

World Tour döntő – november 14-15.

A világ 12 legjobb profi férficsapata találkozik a World Tour döntőben. Nagy kérdés, hogy Dusan Bulut és csapata ötödször is elnyeri a WT Masters címet 2020-ban?

Afrika Kupa – november 19–22. Kampala (Uganda) második egymást követő évben rendezi meg az Afrika Kupát. 2019-ben Egyiptom történelmi duplát nyert, és Soraya Mohamed őrült mozdulataival „felrobbantotta” az internetes közvetítést, mielőtt a női verseny MVP címét megnyerte. Vajon sikerül valamelyik csapatnak megtörnie az egyiptomiak hierarchiáját?

X