Japánban a tömegsport is fontos

Japánban a tömegsport is fontos

Japán, Saga prefektura megegyező nevű fővárosában már régebbi hagyomány, hogy minden évben valamelyik népszerű tömegsport versenyét tartják meg ősszel, a Saga Saikou Fesztivállal párhuzamosan.

Idén a 3×3 kosárlabdára esett a város vezetésének választása. Ez a sportág a városlakók között roppant népszerű, a fiatalok nemcsak szívesen nézik és szurkolnak a kedvenceiknek, de gyakori, hogy ők maguk is csapatokat alakítanak és amatőr bajnokságokon versenyeznek. Japánban általánosan elfogadott elv az amatőr tömegsport intenzív támogatása, mert a gondolják, a sport az egészséges, hosszú élet egyik erőteljes támogatója lehet.

Az elöljáróságok országszerte nemcsak szavakkal, biztatással, hanem jelentős anyagi támogatással is segítik a lakosság tömeges sportolását. Közreműködnek a sportolási lehetőségek megteremtésében, a célnak megfelelő helyiségek kialakításában és a fejlődést biztosító oktatási háttér, rendelkezésre bocsájtásában.

Az idei 3×3 Basketball SAGA Super Games 2020 egy háromfordulós kosárlabda verseny, amelyet október 25-én rendeznek meg 6 férficsapat részére.

X