Jótékonysági gyűjtés a fejlődésért

Jótékonysági gyűjtés a fejlődésért

A svájci Lausanne 3×3 csapata, amely 2017-ben a FIBA 3×3 World Tour versenyen a döntőig verekedte fel magát, jótékonysági akciót hirdetett szurkolóinak és rajongóinak. Annak lényege, hogy a közösség erejének segítségével pénzt gyűjtsenek a csapatnak. Céljuk: 50 nap alatt 45 ezer svájci frank összegyűjtése.

Az akció alkalmával összegyűjtött pénzből szeretnék finanszírozni a csapat szakmai és technikai fejlesztését, valamint háttérszolgáltatások javítását.

A „Hiszek benned” nevű jótékonysági akció végső célja, hogy a felsorolt elemek javítása révén a FIBA 3×3 világranglistáján előbbre juttassa a Lausanne csapatát, amely pillanatnyilag a 25. helyen áll. A csapat tagjai (Nathan Jurkovitz, Marco Lehmann, Gilles Martin és Westher Molteni) úgy nyilatkoztak, hogy a szezon végére szeretnének a legjobb tíz csapat közé bekerülni. Ezzel esélyük lehetne a 2020-as Tokiói Olimpiai Játékokon részt venni.

A gyűjtött összegből megteremthetnék a világszínvonalon is megfelelő szakmai struktúrát és az eddiginél több nemzetközi versenyen is szerepelhetne a Lausanne. Ezáltal több pontot szerezhetnének, az pedig segítene előbbre jutni a világranglistán. A felsoroltakon kívül a csapat gondol az utánpótlás nevelésére is. Gyerekeknek szerveznek 3×3 táborokat, hogy közülük választhassák majd ki a játékosok utódait.

A szurkolók nem maradtak közömbösek csapatuk felhívása iránt: öt nap alatt 10 ezer frankot gyűjtöttek már össze és az akció folytatódik még.

X