Kanadai Challengergyőzelem

Kanadai Challengergyőzelem

A 3×3 kosárlabda szurkolóinak figyelmet az elmúlt hét végén Bukarestre irányult, mert a román fővárosban két versenyt is rendeztek.

A nőknél folytatódott az új versenysorozat, a Women’s Series. A bukaresti állomást a kanadai lányok nyerték meg, akiknek ugyanez a siker ebben a hónapban egyszer már Prágában beteljesült.

Women's Series Bukarest 2019

A bukaresti végeredmény így alakult:

  1. Kanada
  2. Oroszország
  3. Lengyelország
  4. Olaszország
  5. Franciaország
  6. Spanyolország
  7. Románia
  8. Csehország

A játék összesített eredményei szerint a csapatok rangsorát továbbra is a francia lányok vezetik 570 ponttal, őket a kanadaiak (410 pont) és az olaszok (350 pont) követik.

A játéksorozat következő állomása Kínában, Xiong’an-ban lesz, augusztus 22–23-án.

A bukaresti másik verseny a férfiak viadala volt a Raiffeisen Bank Bucharest 3×3 Challenger volt, ahol az előző, rigai kihíváshoz hasonlóan amerikai, NY Harlem győzelem született. A százszázalékos teljesítményt nyújtó, vagyis ötből öt mérkőzést megnyerő amerikaiak után végzett a kanadai Edmonton, 3. helyen a horvát Split, 4. szintén amerikai csapat, a Priceton lett, 5-ként pedig a portugál San Juan végzett. Meglepetésre a szerb Novi Sad csupán a hatodik helyre sorolta magát, a Riga pedig a 7. lett.

A következő Challengert Ljubljanában, augusztus 17-18-án rendezik, majd a következő két napra, 19-20-ra a játék átköltözik a szomszédos Olaszországba, Riminibe.

X