Két Challenger egy hétvégén

Két Challenger egy hétvégén

Ázsiában e hét végén két, FIBA 3×3 Challengert is lejátszottak. Az egyik (Penang Challenger) szlovén győzelemmel zárult, a másik tornán (Wuxi Challenger) a szerbeknek sikerült az élre törniük.
A Malajziában rendezett Penang Challengeren a Piran kiemelkedő teljesítménnyel győzött: öt mérkőzéséből mindegyiket megnyerte. A döntőben a szlovének a lengyel Gdanskkal mérkőztek a győzelemért, és sikerült elvinni előlük az aranyérmet, továbbá a WTM India Mastersre kvalifikálták a csapatukat. Ezzel a Piran eddig már három, idei WTM Masters tornán (Prága, Mexikó City és India) való részvételre szerezett jogosultságot.

A második helyezett Gdansknak sem volt oka a búslakodásra, hiszen az ezüstérem mellé ők is megszerezték a részvétel jogát az India Mastersre.

A FIBA 3×3 Penang Challenger végeredménye szerint a három, dobogós csapat a következő lett:

1. Piran (Szlovénia)

2. Gdansk (Lengelország)

3. Zemun ( Szerbia).

A Kínában, szintén e hét végén rendezett Wuxi 3×3 Challengert a szerb Liman nyerte. A döntőben a cseh Humpoleccel csatáztak az aranyéremért. A szerbek 22:14-re legyőzték a cseheket, ám ennek ellenére mindkét csapat elnyerte a kvalifikációt a július 28-29-én Japánban rendezendő Utsunomiya Mastersen való részvételre. A bronzérmet a mongol Khvodv kosarasai nyerték.

X