Két győzelem a szerbeknél

Két győzelem a szerbeknél

Malajziában, a FIBA 3×3 World Cup 2018 második napján ma, a férfiaknál az A- és C-csoportok csapatai léptek pályára. Az első mérkőzést Hollandia Kirgizisztánnal játszotta, előbbiek nagyarányú, 22:7-es győzelmet arattak. Ma kapcsolódott be a versenybe Szerbia csapata is, méghozzá két alkalommal. Az első összecsapást Hollandiával vívták, 21:17-re legyőzték őket, és a második mérkőzésük is győzelemmel zárult: Új-Zéland ellen 22:13-as eredményt értek el. Nagyon kellett ez a két győzelem a szerbeknek, hiszen Bulut mester csapata idén ugyancsak „gyengélkedett”, már a korábbi önmaguk teljesítményéhez képest. Meglehet, ez a kezdeti két győzelem annyira fellelkesíti a csapatot, hogy meg sem állnak az ötödik világbajnoki címük megszerzéséig.

A nőknél ma szintén az A- és C-csoportok játszottak. A magyar lányok nagy riválisa, az orosz csapat mindkét meccsét fölényes pontaránnyal megnyerte. Ugandát 22:8-ra, Andorrát 21:9-re győzte le. Kiválóan szerepeltek a cseh lányok is: Türkmenisztánt és Indonézia csapatát is 22:11-re győzték le.

Holnap a magyar lányok ismét pályára lépnek. A papírforma szerint a vasárnapi mérkőzések a tegnapiaknál valamivel könnyebbnek igérkeznek. Lányaink előbb Németországgal, majd a Fülöp-szigetek csapatával játszanak. Szurkoljunk együtt a sikerükért, mert esélyük van arra, hogy holnap mindkét mérkőzést megnyerjék. Annál is inkább, mert holnapi ellenfeleik talán valamivel könnyebben sarokba szoríthatók, mint tegnap a spanyol lányok.

A férfiaknál már az első holnapi mérkőzés izgalmas játékot hozhat, mert a világranglista 7. és 10. helyezettje, vagyis Lengyelország és Észtország csap össze a pályán. Feltehetően nagy csatát vív majd a két, nagyjából hasonló kvalitású együttes a győzelemért.

A VB mérkőzéseinek hangulatából és két kiváló csapat játékából kínál némi bepillantást a szerb-holland mérkőzés videója:

X