Kezdődik a Riga Challenger

Kezdődik a Riga Challenger

Nem egészen egy nap múlva, augusztus 7-én a déli órákban kezdődik a Ghetto Basket Riga Challenger 2019, amelyen kvalifikálhatják magukat a verseny legjobb helyeken végző csapatai a FIBA 3×3 Lausanne Mastersre.

A házigazda lett Riga Ghetto-n kívül pályára lép a holland Amsterdam, a szerb Zemun és Vrbas, az Amerikából érkező Ny Harlem, a szlovén Ljubljana, a szintén szerb Ralja Intgalaktik, a lett Ventspils Gettó, a szerb Belgrád, a litván Sakiai, az orosz Moszkva Inanomo, a Sosnovi Bor CopRosatom, és a Neva Cop-Nokian, a lett Kandava, a svéd Lidingö City, valamint a portugál San Juan.

A felsorolt 16 csapat közül, a hat, eddigi leggyengébb eredményeket hozó kvalifikáló körmérkőzést játszik és a legjobb kettő tovább játszhat a tényleges, lausannei részvételért folyó versenyben.

A Women’s Series lánycsapatai augusztus 10-11-én Bukarestben folytatják a versenyt. Ott lesznek a franciák, az oroszok, az olaszok, a spanyolok, a házigazda románok, a csehek a kanadaiak és a lengyelek. Az első mérkőzést a francia lányok játsszák a lengyelekkel, őket az orosz-kanadai, a spanyol-román és az olasz-cseh viadalok követik.

X