Kitűnően kezdtek a magyar férfiak

Kitűnően kezdtek a magyar férfiak

A hétvégén tartott három, FIBA 3×3 U18 kvalifikációs torna egyike, az olaszországi Bariban rendezett, tegnap este befejeződött, kettő azonban ma estig tart még. A francia Voironban, és itthon Szolnokon csak éjfél körül hirdetnek végeredményt.

Az itáliai forduló a következőképpen alakult: 100 százalékos teljesítménnyel, négy győzelemmel, vereség nélkül a dobogó legfelső fokán végeztek az olasz férfiak, ezüstérmesek az ukránok lettek (3 győzelem, egy vereség) és harmadik helyre a német férficsapat küzdötte fel magát (négy győzelem egy vereség). A nőknél három győzelemmel, veretlenül a cseh lányok nyerték meg a tornát, másodikak szintén három győzelemmel veretlenül, az olasz lányok lettek. A bronzérem Bariban a spanyol női csapaté lett, akik három győzelem mellé egy vereséget is elszenvedtek.

Voironban a jelenlegi állás: a férfi csoportmérkőzések győztesei az A-csoportban 57 ponttal Franciaország, a B-csoortban Oroszország (38 pont). A nőknél az A-csoportban Litvánia (38 pont), a B-csoportban Belgium (30 pont) vezet jelenleg, ám ezek többségében csupán részeredménye, ma kora délután folytatják a mérkőzéseket. A férfiaknál Oroszország-Bulgária, a nőknél Belgium-Románia mérkőzéssel kezdenek.

Szolnokon szépen, a magyar csapatok számára kedvezően alakulnak az eredmények: a hazai férficsapat eddig kiválóan teljesített. Előbb Hollandiát győzték le 17:12-re, majd a montenegrói csapatot. Ma még a csehekkel játszanak. A magyar lányoknak tegnap egy győzelmet és egy vereséget sikerült tegnap begyűjteniük. Ma Israellel játszanak.

Hajrá fiúk és lányok, mindent bele a győzelemért!

X