Közép-európai Tour három országban

Közép-európai Tour három országban

A nagy nemzetközi 3×3 kosárlabda versenyek mellett javában tartanak a regionális játékok is. Míg Magyarországon éppen a B33 Tour fordulóinak szurkolhatnak a 3×3 kedvelői, addig térségünkben három, szláv nyelvet beszélő ország, Csehország, Szlovákia és Lengyelország a Közép-európai 3×3 Tour mérkőzésein dönti el, hogy mely csapatok kerülhetnek majd be a júliusi döntő résztvevői közé.

Tegnap, az utolsó szlovák Tour állomáson tartottak egy versenyt, a következő fordulókat már Csehországban, illetve Lengyelországban rendezik. A versenyre eredetileg harminc csapat jelentkezett, férfi, női, illetve 18 éven aluli fiú kategóriában. Közülük a legjobbak jutnak tovább a regionális viadalokra, majd a döntőbe.

A tegnapi verseny győztesei a férfiaknál az Energy Team, a nőknél a Szlovákia csapata lett. A férfiak 21:19-re, a nők 20:13-ra győzték le a döntőben az ellenfeleiket.

A Tour következő állomásai június 23-án a csehországi Jihlavában, 24-én a lengyelországi Wroclawban, 30-án Podjebradyban lesznek. A döntőt Pozsonyban rendezik július 14-én.

X