Las Vegasban lesz az USA nemzeti bajnokságának fináléja

Las Vegasban lesz az USA nemzeti bajnokságának fináléja

Az Egyesült Államok 3×3 csapatainak nem titkolt célja, hogy bekerüljenek a 2020-as tokiói Nyári Olimpiai Játékok résztvevői közé. Ennek értekében az idei, 2019-es 3×3 nemzeti bajnokságon minden játékos és csapat erejét megfeszítve küzd a Tokióba való kijutásért.

A május 3-4-én Las Vegas belvárosában tartandó döntő előtt a nemzeti bajnokság eddigi legjobb csapatai selejtező fordulót játszanak május 4-én. A döntőbe maximum 16 férfi és 20 női csapat kerülhet be. A vegasi finalisták közül kerülnek majd ki azok a legjobb játékosok, akikből idén, és akár jövőre az olimpiai évben is felépítik a nemzeti válogatottakat. Azok a csapatok játszanak majd a világszerte megrendezendő nemzetközi versenyeken, illetve a Pánamerikai Játékokon is.

Az USA-ban 2012-óta minden évben megrendezik a nemzeti bajnokságot. Eddig nyolc alkalommal mindig Colorado Springsben volt a döntő, idén váltottak Las Vegasra. Az első bajnokságot az arizonai Desert Pro-Am nyerte. Ők abban az évben rendkívül sikeresek voltak, hiszen megnyerték a 2012-es FIBA 3×3 World Tourt is. A későbbi nemzeti bajnokságok nyertesei között voltak a Denver, az Ariel és a 3-Ball Premier csapatai. Mindig az aktuális hazai bajnok képviselte államát a világbajnokságon. 2016-ban ezüstérmet nyertek.

X