Második helyezett az U23-as magyar lánycsapat

Második helyezett az U23-as magyar lánycsapat

A FIBA 3×3 U23 Nations League versenysorozat Közép-Kelet-európai ágának mérkőzései az augusztus 29-30-i debreceni fordulóval befejeződnek. A versenynek ez az 5-6-os állomása. Előtte augusztus elején Szolnokon, július végén pedig az ukrajnai Lvivben volt 2-2 állomás.

A debreceni versenyt tegnap kezdték, ma a 6. állomás (stop) mérkőzéseit játszották le. A játék résztvevői a cseh, a magyar, a lengyel, a román, a szlovák és az ukrán csapatok, férfi és női csapatok.

A tegnapi, 5. fordulóban a férfiaknál az ukránok, és a lengyelek jutottak az elődöntőből a döntőbe. A magyar csapat a lengyelektől 21:9-es vereséget szenvedett. A döntő végeredménye: 16:13-as lengyel győzelem lett. A magyar lányok a fiúknál sikeresebbek voltak, mondhatni erőteljesen lekörözték őket. A csapat összeállítása: Bach Boglárka, Doktor Anna, Jáhni Zsófia és Tóth Orsolya. Nekik az elődöntőben Lengyelországot sikerült egy ponttal (13:12-re) maguk mögé utasítaniuk és a döntőben a cseheket is legyőzték 13:11-re. Gratulálunk nekik és további sikert kívánunk a pályán.

A mai stop 6-os állomáson a férfiak elődöntőjét a csehek az ukránokkal (18:8), a lengyelek a románokkal játszották (21:18). A döntőben Ukrajna Lengyelországgal mérkőzött és 22:15-ös győzelmet aratott. 

A magyar lányok ma az elődöntőben a cseheket 15:8-ra, a lengyelek az ukránokat 16:15-re legyőzték. A döntő sajnos a mieinknek már nem úgy alakult, ahogyan az eddigi kiváló játékuk alapján megérdemelték volna. A lengyelekkel szemben 9:7-es hátrányba kerültek. Így övék lett a második helyezés. Ehhez gratulálunk, hiszen mindvégig derekasan küzdöttek, ám a szerencse rövid időre elpártolt tőlük.

X