Meghatározó játékosok az olimpiára kijutásra

Meghatározó játékosok az olimpiára kijutásra

A nemzetközi szervezet hivatalos weboldalának szerkesztői megjelölték azt a tíz 3×3 játékost, akiket szerintük feltétlenül jó volna látni a pályán a FIBA márciusi 3×3 olimpiai selejtező versenyén. a FIBA elemzői szerint ők azok, akik már alaposan megízlelték a 3×3 sportág szépségeit és nehézségeit és személyükben kiválóan segíthetik a csapataikat és játékostársaikat az olimpiai küzdelmekben.

A tíz FIBA által megnevezett versenyző a következő:

Aho Nina – Magyarország

A 22 éves játékos 2015-ben két érmet nyert csapatával: bronzot az U18-as Világkupán és aranyat az U18-as Európa kupán. A magyar csapatban való megjelenése határozottan jót tett a játékostársaknak, mert általa úgy lett tüzesebb, pörgősebb a játékuk, hogy a pályán több cselt és trükköt is bevetnek, mint azt korábban tették.

Skylar Diggins – USA

A 29 éves lány 2012-ben csapatával FIBA ​​3×3 Világkupát nyert, az OQT-ban való részvétele javítaná az amerikai csapat teljesítményét, amely 2014 óta már a magas rangú szinten versenyez. Ebben az évben nyerték meg Oroszországban a Világkupát. A weblap szerkesztői szerint nagy esély van arra is, hogy az USA női csapatába visszatér a korábban a 3×3-ban is oly sikeres Diggins is.

Isaac Fotu – Új-Zéland

Csapata legfiatalabbjaként, 17 évesen a Tall Blacks játékosa volt és sikerült megnyerniük a FIBA 3×3 U18 Világkupáját Olaszországban. A 2,03 méter magas fiú lehet csapatában az X-faktor.

Bria Hartley – Franciaország

A francia lányoknak ugyancsak nehéz dolguk lesz, hiszen úgy kellene csapatuk eddig teljesítményén tovább „javítaniuk”, hogy tavaly már mindent megnyertek. Ebben a hihetetlen győzelemsorozatban Bria Hartley-nek óriási szerepe volt.

Terrence Romeo – Fülöp-szigetek

A 2015-ös FIBA ​​3×3 Világbajnokság leglátványosabban játszó játékosa volt. Korábban, 2014 előtt soha nem képviselte a Fülöp-szigeteket 3×3-ban, abban az évben, első próbálkozásra elérkezett csapatával rögtön a  Világbajnokság döntőjébe, a következő évben, 2015-ben pedig megnyerték a Manila Masters bronzérmét.  Manila Masters 2015 3. helyére vezette.

Leticia Romero – Spanyolország

A 24 éves férfi játékos ezüstöt nyert a hazai, madridi FIBA ​​3×3 U18 világkupán. 2016-ban a riói Olimpián ötöt elleni kosárlabdában csapatával érmes lett. Némi kihagyás után tavaly ismét visszatért 3×3-as csapatához és minden esélyük megvan arra, hogy kijussanak Tokióba.

Ovidijus Varanauskas Litvánia

A 28 éves fiatalember 2015-ben  Vilniusba szerepelt csapatával a világbajnokság döntőjében. Ugyanebben az évben megnyerték a Lausanna Masterst és előző évben a VB-n bronzérmet szereztek.

PJ Washington – USA

Eddig az USA csapatának nem volt szüksége PJ-re, hogy tavaly világkupát nyerjen, de Tokióban minden bizonnyal jól jönne nekik az erősítés, a 21 éves játékostársuk személyében.

Cecilia Zandalasini – Olaszország

A 23 éves lány 2013-óta gyűjti a 3×3-as tapasztalatokat ami annyira jól sikerült, hogy Indonéziában U18-as Világkupa 4. helyezettek lettek. 2017-ben pedig WNBA bajnok lett csapatával, ami ugyancsak jót tett technikája csiszolásának és tapasztalatszerzésének.

X