Nagy csata várható Chengduban

Nagy csata várható Chengduban

Valódi kosárgálának ígérkezik a FIBA 3×3 World Tour idei második állomása június 1-2-án, Chengduban. A tizenhat csapat között ott lesz a kínai pályán a szerb Novi Sad és Liman, a lett Riga Gettó, a holland Amsterdam, az amerikai Princeton, az orosz Gagarin, a szlovén Ljubljana, a kanadai Edmonton és a kínai Peking. Vagyis a világranglista krémje jelen lesz a versenyen. A felsoroltak közül idén szinte mindegyik volt már valamilyen nemzetközi tornának a győztese.

A csoportbeosztást a szervezők még nem tették közzé. A pályán, a beosztástól függetlenül nagy csatákra számíthatnak a szurkolók, mert ott lesznek az örökös nagy riválisok, a Novi Sad, a Liman és a Riga Gettó. Több mint érdekes az az információ, amelyet a csapattagokat bemutató tablónál tett közzé az esemény szervezője. Ezek szerint a Liman sztárjátékosa Stojacic még mindig lábadozik régebbi sérüléséből és helyette a csapatba a 23 éves, 198 centi magas, kínai Peng Yan ugrana be. Legalábbis a dolgok jelenlegi állása szerint.

A világranglistát jelenleg vezető Novi Sadnál is lesz vendégjátékos, habár ő már több alkalommal bizonyított, hogy méltó a csapat bizalmára. Ivosev Tamás a tavalyi szezonban a csapat több győztes meccsének részese volt. Most Dusan Bulut helyett lép pályára.  Rajta kívül Chengduban játszik még Dejan Majstorovic, Marko Savic és Marko Zdero.

X