Néhány kérdés a 3×3 WTM kezdete előtt

Néhány kérdés a 3×3 WTM kezdete előtt

Rohamosan közeledik az idei FIBA 3×3 World Tour Masters sorozat első állomásának versenye a katari Dohában. Pontosan egy hónap múlva, április 18-án indul majd a játék.

A FIBA sajtószolgálata több kérdést tett fel weboldalukon, amelyek válasza feltehetően minden 3×3 szurkolót és rajongót érdekelhet. Egyúttal azt is megállapítja, hogy az már most is nyugtázható: az idei világkörüli Tour legnagyobb visszatérője Lil Wayne amerikai rapper lesz, aki végig kíséri majd a turnét, hogy megfelelő hangulatba hozza a közönséget a játékhoz.

A sajtósok a következő 10 kérdésre próbáltak választ adni:

1. Vajon a Novi Sad idén is megvédi-e a trónját?

A szerb szuper bajnokok tavaly mindent megnyertek, amelyik versenyen elindultak. A 2018-as összesített eredményük 32-0-s győzelmi rekord volt.

Kérdés, az ugyancsak mesterien szereplő szintén szerb csapat, a Zemun idén képes lesz-e megszorongatni Bulutékat?

Dohában azért megtörténhet, hogy megszorongatják az álomcsapatot, mert Bulut professzor felfüggesztése és sérülések is hátráltathatják a győzelmi menetelést. Helyettesítőként valószínűleg Ivosev Tamás lép pályára.

2. Ki lesz a pályán a szezon legtöbb izgalmát kínáló játékosa?

Egyik legesélyesebb jelölt erre a címre a Riga játékosa Kállis Lasmanis. A csapat „gettójátékosa” szinte a levegőben repül játék közben és ezzel rengeteg pontot szerez a Rigának. Ha nem sikerül magasabbra emelni ezzel a csapatot, akkor egyéniben dunkerként várható tőle kimagasló teljesítményt.

3. Ki lesz a legsikeresebb dunker?

A legnagyobb esélyesek (a már említett Lasmanison kívül) Vadim „Miller” Poddubchenko és Rafal „Lipek” Lipinski

4. Ki éri el a legtöbb pontot a szezonban?

Talán Dejan Majstorovic.

5. Ki nyeri meg a legtöbb közösségi médiában való szereplést?

Tavaly Bulut professzor nevétől robbant fel a közösségi média. Könnyen elképzelhető, hogy idén ugyanez történik majd.

6. Elképzelhető, hogy egy amerikai csapat tör előre az élcsapatok közé?

Kétségtelen tény, hogy jelenleg a 3×3-as WT egyeduralkodói a kelet-európaiak és eddig egyetlen amerikai csapatnak sem sikerült beleszólnia a győzelemért vívott csata eredményébe. Meglehet, ez hamarosan változhat, hiszen például a Princeton tavaly igencsak figyelemreméltó fejlődést mutatott. Ehhez minden esélyük megvan, hiszen olyan játékosokat tudhatnak a soraikban, mint a mesterlövész Craig Moore és Robbie Hummel. A csapat a világranglistán jelenleg a 6. helyen tanyázik, de semmilyen akadálya nincs annak, hogy jelentős lépést tegyenek előre a 2019-es szezonban.

7. Nem titok, hogy Stefan Stojacic már régen Dusan Bulut babérjaira tör, de ezidáig nem sikerült neki. Vajon idén több sikerrel járhat?

Tavaly egymás között cserélgették a világranglista első helyét, a versengést végül a pekingi Bloomage Final MVP-jének megnyerésével Bulut nyerte.

8. Melyik csapat esélyes arra, hogy idén feltörésével kellemes meglepetést hoz a szurkolóknak?

Nagy esélyes erre a kanadai Saskatoonból alakult Edmonton csapata.

9. Melyik csapatnak lesz a legszórakoztatóbb a játéka?

Esélyes erre a NY Harlem és főként egyik játékosa Dominique Jones, vagyis „Disco Domo”.  

X