Nyilvános a WTM csapatbeosztás

Nyilvános a WTM csapatbeosztás

A FIBA közöte az idei 3×3 World Tour Masters fordulókon résztvevő csapatok beosztását. Az összeállítás a FIBA szabálykönyve alapján készült. Ennek értelmében a nemzetközi szövetség aktuális ranglistájának első nyolc helyezettje, vagyis a legerősebb csapatok közül 2-2 szerepel a kilenc Masters valamelyikén. A ranglista első helyén álló, kétszeres FIBA 3×3 WTM nyertes Novi Sad négy tornán (Quito, Saskatoon, Debrecen és Lausanne) játszik, a második helyezett három, a 3-7. helyen állók kettő, a 8. pedig egy fordulóban vesz részt automatikusan. Az első négy helyezett maga választhatta meg a helyszínt, ahol pályára lép majd.

A világranglistán a top 1. és 8. helyet elfoglaló csapatok a Masters A, a 2. és 7. a Masters B, a 3. és 6. a Masters C, a 4. és 5. helyezettek a Masters D, a top 1. és 6. a Masters E, a 2. és 5. a Masters F, a 3. és 4. a Masters G, az 1. és 2. a Masters H és az 1. és 7. csapatok a Masters I szereplői lesznek. Ezek alapján minden WTM fordulóban lesz két, a világranglista valamelyik vezető helyét elfoglaló igen kemény, és eredményes csapat.

A Novi Sad játékosa Dejan Majstorovic elmondta, azért döntöttek a számukra első állomást jelentő Quito-i torna mellett, mert a csapat eddig sosem játszott még Ecuadorban. A Quito Masters másik világranglistás résztvevője, a rangsorban 8. helyen álló Belgrád csapata lesz.

A tavalyi WTM győztes Zemun (a világranglista 2. helyezettje) egy, az ecuadorihoz hasonlóan újonnan belépő helyszínt, a malaysiai fővárost, vagyis a Kuala Lunpur Masterst választotta.

X