Olaszország először rendez 3×3 nemzetközi versenyt

Olaszország először rendez 3×3 nemzetközi versenyt

Olaszországban, Velencétől nem messze Lignanoban idén először e hét végén, július 14-15-én tartanak 3×3 nemzetközi versenyt, mégpedig a Lignano Sabbiadoro Challengert. A tengerparti fürdővárosban már 25 éve tartanak nyári sportversenyeket. Komoly tradíciója van például a rögbi bajnokságoknak és a strandröplabda versenyeknek is. Szinte biztosra vehető, hogy a 3×3 kosárlabda is csatlakozik ehhez a versenysorozathoz és az idei elsőt majd hosszú éveken keresztül újabb lignanoi Challengerek követik. A verseny helyszíne a Piazza Marcello d’Olivio lesz.

A mostani versenyt a FIP Friuli Venezia Giulia Regionális Bizottsága és a FISB Olasz Kosárlabda Szövetség közösen szervezi és rendezi. A hétvégi játékban, a Challengerek hagyományai szerint 16 csapat vesz részt, a legjobbak jutalma, a 20 ezer dolláros összdíjazáson kívül, a hamarosan induló FIBA 3×3 World Tour körverseny svájci, Lausanne-i állomásán való részvételi jog.

Lignano Challenger 2018

A Lignano Sabbiadoro Challengeren négy olasz, három szlovén, két bosnyák, 1-1 amerikai és orosz, svájci, szerb, japán és litván csapat vesz részt.

X