Orosz és francia U23-as aranyérem Budapesten

Orosz és francia U23-as aranyérem Budapesten

Ma este Budapesten véget ért a háromnapos World Urban Games. Annak részeként játszották le a 3×3 kosárlabda csapatok a FIBA 3×3 U23 Nations League 2019 fináléját. A mai döntőkön bajnokot avattak mindkét nemben.

A lányoknál a magyar csapat is érdekelt volt a küzdelemben, a fiúk sajnos már tegnap kiestek a további játékból.

A férficsapatok negyeddöntőjén a Fehéroroszág-Románia és az Ukrajna-Hollandia mérkőzéseket láthatták a nézők. Előbbi 21:18-as fehérorosz, utóbbi 22:9-es ukrán győzelmet hozott, ami a győzteseket továbbléptette az elődöntőbe, ahol az oroszok és a franciák (eddig eredményeiknek köszönhetően) már várták az ellenfeleiket.

A bronzéremért végül az ukránok játszották a fehéroroszokkal, 18:16 volt a végeredmény, így a harmadik helyezett Ukrajna lett. A döntő két résztvevője Oroszország és Franciaország.

A lányok versenyében a magyarok a francia csapat ellen sajnos vereséget szenvedtek. A 13:10-es eredmény sajnos kevés volt az elődöntőhöz. Oda az oroszok, a hollandok, a franciák és a kínaiak jutottak be. A harmadik helyért Kína Hollandiával csapott össze, a kínai lányok 21:9-re nyertek, így övék lett a bronzérem. Az aranyérmet az oroszok szerezték meg, a francia lányoké a második hely lett. A végeredmény 16:13 az oroszok javára. Az orosz-francia döntő győztesei a franciák lettek, a végeredmény 21:13 lett a javukra, a francia lányok állhattak fel a dobogó legfelső fokára.

X