Szerbia és Olaszország a világbajnok

Szerbia és Olaszország a világbajnok

A Fülöp-szigetek fővárosában, Manilában ma befejeződött a FIBA 3×3 World Cup 2018 versenye, amely izgalmas játékkal, olykor csaknem vérre menő küzdelemmel örvendeztette meg a világ 3×3 szurkolótáborát. Nemcsak a helyszínen, hanem az élő közvetítésnek köszönhetően bárhol élvezhették a kosárlabda kedvelői a világeseményt.

A végeredmény a férfiaknál a várakozásnak megfelelően alakult. Az idén kissé gyengélkedő szerb csapat a VB-n régi fényében ragyogott. 100 százalékos teljesítménnyel, veretlenül játszották végig a mérkőzéseket és a verseny végén megnyerték ötödik világbajnokságukat. A döntőben a hollandokkal csatáztak, a végeredmény 16:13 lett a szerbek javára. Az ezüstérmes hollandok mellé a dobogó harmadik helyére a szlovének állhattak fel.

A nőknél a magyar lányok a negyeddöntőben sajnos vereséget szenvedtek a kínaiaktól, így nem folytathatták a versenyt. A mérkőzés elején még úgy tűnt, hogy a magyarok mellé áll a szerencse, hiszen 4:3-ra, majd Ruják Nóra büntető dobásával 5:3-ra vezettek. Ezután a kínaiak óriási támadásba kezdtek és 5:5-re egyenlítettek. Fej-fej mellett küzdött a pályán a két csapat, a magyarok egyszer még fordítottak is az eredményen: 10:10-re egyenlítettek. A játék utolsó perceiben viszont a kínaiaknak jobban ment a játék, így 14:17-re legyőzték a magyar csapatot.

A női döntőt az olasz csapat Oroszországgal játszotta, 16:14-re az olaszok nyertek. Az ezüstérmes orosz csapat mellett a dobogó legalsó fokán a francia lányok álltak.

X