Több nyomós ok, amiért nem szabad kihagyni a dohai versenyt

Több nyomós ok, amiért nem szabad kihagyni a dohai versenyt

A katari Dohában holnap és pénteken (április 18-19-én) különleges sportcsemege vár a 3×3 kosárlabda kedvelőire és szurkolóira. Idén első alkalommal rendezik meg ebben a városban a FIBA 3×3 World Tour egyik fordulóját, ami ráadásul a 2019-es szezon első Tour versenye lesz, ezért eleve különleges eseménynek számít.

A helyszínen szurkolók élményét a világ szinte bármely táján megkaphatják a 3×3 rajongói, mert a verseny, élő közvetítését Facebookon és a YouToube-n és figyelemmel kísérhetik.

A dohai verseny egyik különlegessége, hogy azon a világranglista három vezető csapata is pályára lép. Ott lesz az első helyen álló szerb Liman csapata, illetve a ranglista jelenlegi második helyezettje, a tavalyi „világverő”, szintén szerb Novi Sad játékosai is. Dohában pályára lép a kirobbanó formát mutató, a ranglistát vezető mindkét szerb csapatot szinte bármikor alaposan megszorongató lett Riga Ghetto, amely a múlt heti Wuxi Challengeren le is győzte a Limant. E három csapat között óriási verseny várható.

A Riga esélyeit növelheti, hogy mindkét szerb csapatnál a húzó vezéregyéniségek, vagyis a Limannál Stojacic a „robot”, illetve a Novi Sadnál Dusan Bulut, a „professzor” súlyos lábsérülésekkel bajlódnak, így csapataiknak helyettesről kell gondoskodniuk. Kérdés, a beugrók mennyire lesznek képesek pótolni a nagynevű sérülteket?  A Riga sztárjátékosa Karlis Lamenis viszont, ellentétben szerb riválisaival, kirobbanó formában van, és feltehetően mindent bevet majd a mérkőzéseken a győzelem érdekébe.

Dohában két hosszú kihagyás után idén ismét pályára lép a WT versenyeken két filippínó csapat. Játékuk egyre csiszoltabb és technikásabb, ezért érdemes figyelemmel kísérni a Balanga Chooks és Pasig Chooks játékát. A mérkőzésekkel nem érnek véget az izgalmak, hiszen Dohában is lesz dunkverseny és ott lesz a labdazsonglőr Vadim „Miller” Poddubchenko, aki ördögi ügyességgel kezeli a labdát.

X