Új 3×3 játékok Közép-Európában

Új 3×3 játékok Közép-Európában

Három ország, Szlovákia, Csehország és Lengyelország kosárlabda szövetségei idén új 3×3 tornát indítanak útjára. A 3×3 Közép-Európa Tour a három ország, három nemzeti tornáját kapcsolja össze, és hirdet a végén bajnokot. Ezek a Czech Chance 3×3 Tour, a Polish Grand Prix Polski és a Slovak 3×3 Basket Tour. A versenyeket a FIBA akkreditálta, így azok legjobbjai pontszerzők lesznek a 3×3 World Tour versenyeihez. A szervezők az új versenylehetőségnek nagy jelentőséget tulajdonítanak, amely kiváló felkészülést jelent a játékosoknak a 2020-as olimpiai részvételhez.

A 3×3 Közép-Európa Tour sorozat versenyének a győztese automatikusan kvalifikálja magát a World Touron való részvételre. Az egyes országokban rendezendő kezdő tornákon azok a 3×3 csapatok vehetnek részt, akik hivatalosan regisztrálnak a 3x3planet.com weboldalon és kifizetik a nevezési díjat. A bajnoksággal kapcsolatos összes információ egyébként ugyanezen a webhelyen megtalálható.

A Tour első mérkőzését a csehek Lounyban már március 3-án, fedett pályán lejátszották. Az országban egyébként nyolc településre látogat el a versenysorozat. A szlovákoknál az öt helyszín között szerepel például Kassa, és Pozsony is. A lengyeleknél négy város ad otthont egy-egy tornának. A játéksorozat fináléja július 7-én Prágában lesz.

X