VB aranyérmes a cseh női, és a szerb férfi csapat

VB aranyérmes a cseh női, és a szerb férfi csapat

Guangzhouban ma, a 2016 FIBA 3×3 Világbajnokságon bajnokot avattak a nőknél és a férfi csapatoknál egyaránt. Ezzel véget értek az idei világjátékok.

A negyeddöntő, a középdöntő és a döntő mérkőzéseit játszották ma Kínában a 2016 FIBA 3×3 Világbajnokságon. A férfi negyeddöntőben elsőként Szerbia csapata lépett pályára, ellenfele Hollandia volt. A végeredmény szerint a szerbek nyertek 22:10-re. A következő mérkőzést 22:6-ra Spanyolország nyerte Uruguay csapata ellen. A Szlovénia-Magyarország mérkőzést, a hazai férfi csapat sajnos 21:10-es pontarányban elvesztette, csakúgy, mint Katar az USA ellen. Az ő eredményük 11:12 lett, az Egyesült Államok javára.

Az első elődöntőt Szerbia a spanyolokkal, a szlovén férfi válogatott pedig, az USA csapatával játszotta. 17:13-ra a szerbek legyőzték Spanyolországot, a szlovének pedig 17:15-re vereséget szenvedtek az amerikai férfiaktól. A dobogó harmadik helyéért Spanyolország válogatottja Szlovénia ellen lépett pályára és 16:17-re vereséget szenvedett. A döntőt Szerbia játszotta az Egyesült Államok férfi csapatával, 21-16 pontos eredménnyel a szerbek lettek az idei világbajnokok.

A női csapatok utolsó versenynapján a negyeddöntőben Hollandia válogatottja kezdett a cseh csapattal. Az eredmény: 11:16 pontos győzelemmel nyertek a csehek. Az USA-Argentina meccs végeredménye: 17:5 lett. Sajnos, a magyar lányok a spanyoloktól 13:21-re vereséget szenvedtek, így meg kellett elégedniük a világbajnokság 6. helyével. A Franciaország-Ukrajna mérkőzést, az ukránok 11 pontos előnnyel nyerték 21:10-re. A dobogós helyekért folyó küzdelemben Csehország-USA 21:18, Spanyolország-Ukrajna 15:19 végeredményt hozott, így a harmadik helyezésért az USA játszhatott a spanyol csapattal. A végeredmény 20:14 pont lett az amerikai női válogatott javára, ami bronzérmet ért a csapatnak. Az idei világjátékok döntőjét a csehek az ukránokkal vívták. A mérkőzés a cseh csapat győzelmével zárult, az eredmény 21:11 lett a javukra. Ezzel a 2016 FIBA 3×3 Világbajnokság női csapatai közül az aranyérmet a Cseh Köztársaság válogatottja nyerte.

X