Versenydömping volt a hétvégén

Versenydömping volt a hétvégén

A hazai utánpótlás 3×3 kosárlabda az elmúlt hosszú hétvégén szép sikereket aratott Szolnokon.

 Az U18-as lányok, a Dénes Anna, Révész Luca, Szerencsés Tamara, Varga Eszter összeállítású csapattal kvalifikációs mérkőzéseket játszottak azért, hogy elnyerjék a Tbilisziben tartandó U18-as Európabajnokságon való részvétel jogát. Ragyogó, leleményes játékkal, kemény győzni akarással sikerült véghezvinniük mesterük, Földi Attila által kitűzött célokat, így ők is ott lesznek a kontinensbajnokságon pályára lépő csapatok között.

Szolnokon a magyar lányok előbb a litvánokat, majd a törököket győzték le, majd a továbbjutásért játszott végső összecsapásban a görögök felett arattak fölényes, 15:9-es győzelmet. Gratulálunk a lányoknak és sok sikert, szerencsét kívánunk a 31 nap múlva, Tbilisziben kezdődő Európabajnoksághoz.

Az U18-as fiúknak most kevesebb siker jutott. Annak ellenére, hogy derekasan küzdöttek a kvalifikációért, nem sikerült a továbbjutásuk, pedig a verseny kezdése reménykeltő volt: első mérkőzésükön 21:7-re győzték le a montenegrói válogatottat, de a következőt a lettek ellen 17:13-ra elveszítették. A következő versenynapon ismét jelentős pontelőnnyel győztek Svájc ellen (21:7), de 14:10-re kikaptak a belgáktól, azonban így is kijutottak az EB-re, hiszen tavaly ők lettek a bajnokok, jogot szerezve ezzel az idei részvételre.

Ugyancsak nagy sikert aratott Szolnokon a Bach Boglárka, Benke Sára, Doktor Anna, Kováts Gabriella összeállítású U23-as magyar válogatott is. Ők az U23 3×3 Nemzetek Ligája Közép-Kelet európai régiójának negyedik fordulóját játszottak a hazai pályán. A verseny végén győzelmüket ünnepelhették. A fináléban  20:14-re legyőzték a cseh válogatottat. Ezzel a játék szolnoki fordulóját sikerült megnyerniük.

Az U23-as fiúk sajnos nem voltak ennyire sikeresek. A verseny elődöntőjében hét pontos vereséget szenvedtek a lengyelektől (21:14), így kiestek a versenyből. Az U23 férficsapatoknál a szolnoki győztes az ukrán csapat lett, akik 21:16-ra verték a lengyeleket. A hét végén Prágában is pályára lépett a felnőtt női magyar válogatott a FIBA új, csak nőknek rendezett 3×3-as versenyén a Women’s Seriesen. Sajnos nekik kevesebb szerencse jutott, mint a szolnoki lányoknak.  A fehéroroszoktól és a spanyoloktól elszenvedett vereség miatt a negyeddöntő közelébe sem jutottak. A prágai forduló győztese a kanadai csapat lett.

X